Legadvies tegelsHet zandbed

Gebruik voor het zandbed uitsluitend schoon metselzand, nooit geel opvulzand, ophoogzand of klapzand. Het zandbed moet tenminste 10 à 15 cm dik zijn en op afschot liggen, met een verloop maximaal 1 cm op 1 meter.

Leg de tegels op een vlak zandbed. Eventueel aankloppen met een rubberhamer, nooit aftrillen met een trilplaat. Gelegde tegels nooit met zand inwassen en na het leggen, zand of grond op de tegels direct verwijderen. Gebruik hierbij geen water. Dit voorkomt dat eventueel aanwezig vuil, zand of grond samen met het water in de tegel trekt.

Onderhoud

Bijna alle geslepen en gestraalde tegels zijn gemaakt op basis van wit cement. Daardoor zijn ze gevoeliger voor vuilopname dan tegels die gemaakt zijn op basis van grijs cement. Om de tegels te beschermen tegen oppervlaktevulling, moeten ze na het leggen worden verzadigd met een zuurvrije zeep. Door het verzadigen van het oppervlak vermijd je geruime tijd het intrekken van vuil en vlekken.

Gebruik in de winter nooit dooizout. Dit tast de duurzaamheid en het uiterlijk van de tegels aan.

Reinig je terras bij voorkeur nooit met een hogedrukspuit. Een te hoge waterdruk zal het tegeloppervlak aantasten, waardoor fijn grind zichtbaar wordt. Een verschijnsel dat bij normaal gebruik pas na vijf jaar zal plaatsvinden.

Mocht je naar aanleiding van de tips nog vragen hebben, dan kun je terecht bij onze dealers of contact opnemen met onze verkoopmedewerkers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit